DBS Maaitechniek

Zoek een product

Vul in onderstaand veld het aantal vierkante meters in en bekijk de resultaten

LM Trac werktuigdragers

De LM Trac 287 en 387  is in Nederland een zeer bekende, compacte werktuigdrager

Oy LAI-MU Ab is gevestigd in Rauma, Finland en produceert multifunctionele machines en werktuigen voor LM Trac.
Laimu produceert ook veiligheidscabines van hoge kwaliteit voor verschillende soorten bouwmachines. De productie van veiligheidscabines begon al eind jaren ’60 en is nog steeds een opmerkelijk onderdeel van de huidige activiteiten van het bedrijf.

De merknaam LM Trac heeft in Nederland inmiddels een klinkende reputatie opgebouwd en dat heeft met name te maken met de combinatie van hoogwaardige kwaliteit en de diversiteit van verschillende toepassingen. Een veel gevraagde combinatie is de werktuigdrager 287 en 387 . Deze onkruidborstel is  ontwikkeld en specifiek afgestemd op de werktuigdragers 286 & 387. Maar er zijn meer toepassingen mogelijk: zet de machine in als fecaliënzuiger, cirkelmaaier, bladblazer, zoutstrooier, veegmachine, heggenschaar, kantensnijder of monteer de WeedSteam® onkruidbestrijdingsmachine.

 LM-Trac 287  is zojuist op de markt gebracht als vervanger voor de LM-TRAC 286

LM-Trac  287is een vernieuwde werktuigdrager als opvolger van de succesvolle LM-Trac 286. De 287 is geen compleet nieuw model maar een doorontwikkeling van de 286. Hoewel de wijzigingen op het eerste oog niet zo heel groot lijken, is de machine onderhuids toch flink onder handen genomen.

Het grote verschil ten opzichte van de 286 is de komst van een 48pk Stage V motor, waarmee hij voldoet aan de laatste emissie richtlijnen. De Lombardini motor uit de 286 heeft plaats gemaakt voor een motor van Perkins met 12 pk meer vermogen (+25%). Ook het motorkoppel, 166 Nm,  neemt met 53Nm (+47%) fors toe en dat bij een aanzienlijk  lager motortoerental van 1400 omw/min. Het hogere vermogen en koppel bij een lager toerental zorgen ervoor dat de machine gemakkelijker en met een lager geluidsniveau zijn werk kan doen. De verhoogde luchtinlaat rechts achter de cabine zorgt ervoor dat de machine ook in zwaardere omstandigheden schone lucht kan aanzuigen.

De stage V motor vroeg duidelijk meer ruimte, waardoor LM-Trac gedwongen was ook het chassis opnieuw te ontwerpen. Daarbij is gelijk een aantal wensen vanuit de praktijkervaring meegenomen. Onder andere het hefsysteem met de adaptieve borsteldruk regeling is nu uitgevoerd met grotere lagers en sterkere pennen t.o.v. de 286.

Qua interieur is er een ranker stuurkolom gemonteerd. Het dashboard uit de 286 is komen te vervallen en is vervangen door een display tegen de rechter cabinestijl, weke reeds bekend was uit de LM-Trac 387. Aan de buitenzijde vallen de nieuwe ronde koplampen op en het feit dat alle verlichting nu uitgevoerd is als energiezuinige LED verlichting

U kunt bij Dbsmaaitechniek  BV  terecht voor een demonstratie en de service en garantie. Nieuwsgierig en wilt u meer weten?

Vraag een demonstratie aan en laat u adviseren door onze deskundige productspecialisten